Cine a avut cont la wuxing.ro (da, la ei comandai decat daca aveai cont) nu-l mai are. El trebuie recreat pentru ca au avut “probleme tehnice majore
wuxing.ro probleme tehnice majore
Acum n-o sa zic nimic de problema tehnica “majora”, se poate intampla oricui, insa nu ma pot abtine de la cateva intrebari:
– in tot acest timp nu s-a facut nici un backup al bazei de date?
– baza asta de date unde o fi stat? pe un server sau pe undeva pe sub vreun birou…. sau aragaz
– oare o fi fost facuta de chinezi ?

Restul de intrebari sunt retorice, venite mai ales de pe urma workshopurilor Oracle:
– nu exista strategie de backup zilnic incremental si saptamanal full?
– dar strategie de disaster recovery? sau high availability?

Inca o data se confirma ceea ce stiam deja: in .ro toata lumea face site-uri, insa putin respecta niste standarde minimale. Site-urile nu stau in data centere, ci pe PC-uri, impreuna cu baza de date, costa cateva sute de euro si valoreaza mai putin de atat. Daca propui o suma normala pentru o aplicatie web se uita cu totii mirati pentru ca au deja 2-3 pusti-minune care au cerut jumatate sau chiar mai putin. Neah… nu se merita sa faci web pentru .ro, las onoarea celor care au facut si wuxing.

Enjoy!

Tags: , , ,
One Response to “Wuxing – un exemplu de profesionalism”
  1. wokawayNo Gravatar says:

    Situri, SEO pentru RO nu prea se merita, pentru ca fiecare care vrea sa isi inceapa o mica afacere online are cate “un prieten” care ii face “treaba” de toti banii. Putini, ieftin si bun cum cred ei. Asta e! Cum spune romanul, inca nu suntem constienti ca pentru a face ceva trebuie sa si investim.

Leave a Reply