Spuneam saptamana trecuta cat de normal mi s-a parut si cat am apreciat faptul ca Vasile Blaga poate calatori la economy class pana la Munchen.
ei bine, ieri m-am intors dintr-o deplasare tot prin Munchen si am zburat impreuna cu marian sarbu, ministrul muncii si protectiei sociale. O fi din cauza partidului sau poate a ministerului (al protectiei sociale) dar el a circulat la business impreuna cu alti 3 politicieni (cred, judecand dupa atitudine).

acum ce am eu impotriva:
1. ei circula pe banii nostri
2. in plina criza, cand toata lumea recomanda cumpatare, se pot face economii semnificative (orientativ, la economy pretul biletului dus-intors pana la Munchen incepe de la ~200 EUR, iar la business incepe cu ~1100 EUR)
3. sunt foarte frustrat ca mi-a scazut salariul net cu inca 3.3%, prin majorarea contributiilor sociale percepute de ministerul de mai sus. fara a fi tendentios cred ca biletul la business a fost aceasta supra-impozitare a salariului meu pe tot anul 2009
4. de ce nu e o regula generala pentru intreg cabinetul? pentru ca ministerul muncii a adunat mai multi bani de pe urma supra-impozitarii le da oare dreptul sa mearga la business class pe acesti bani?
5. beneficiile clasei busines sunt doar de concept si imagine:
– spatiul pe scaun si la picioare este acelasi in cazul zborului Lufthansa de Munchen,
– mancarea este cum era la economy acum cativa ani, servite cu tacamuri din metal (versus un sandwich la economy)
– acces in lounge in aeroport unde ai gustari si bautura gratis (chiar merita 900 EUR ??)
– un bagaj in plus in avion
– pentru un zbor de 2 ore chiar nu simti diferenta (am avut de 2 ori ocazia sa fiu upgradat la business din cauza de overbooking)
– pentru un zbor transatlantic, DA, diferenta e enorma, poti sa dormi in avion intins la orizontala decat sa stai 10-12 ore incercand sa gasesti o pozitie cat de cat comfortabila

vorba aia, criza e doar la angajati, nu si la stat… mai grav e ca m-a apucat o mare dezamagire si mi-am dat seama ca suntem irecuperabili

Cititi si:

.

Tags: , ,
Leave a Reply